Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Antonio, Sofia & Frida och David!

GP:s Johan Lindqvist tipsar om ett roligt projekt med klassisk musik, en hårdrockspodd och nytt från David Urwitz.

Klassiskt på krogen: Antonio Hallongren

Förra våren var jag i New York för att se Håkan Hellström spela på The Gramercy. Under samma vecka passade jag dessutom på att träffa Antonio Hallongren, göteborgare och supertalang på cello, som utbildade sig på anrika Juilliard. Antonio kommer nu hem till Göteborg tillsammans med två skolkamrater för att spela på Yaki-da av alla ställen. Under parollen Finkultur på Yaki spelar Antonio, Thomas Rudberg och Philip Zuckerman musik av Sjostakovitj, Beethoven och den tjeckiske tonsättaren Smetana. Inte missa.


Podcast: Dear darkness crew

En del av mig kommer alltid att omfamna hårdrocken. Det finns något väldigt älskvärt och skört i all den där självpåtagna tuffheten. Därför är det bra och befriande att Sofia Juvel och Frida Calderon tröttnade på att höra om alla snubbar, tog tag i saken och startade en podd med och av tjejer som spelar och älskar hårdrock. ”Män intervjuar män, män tipsar om män, män bokar män. För många år sedan trodde jag att detta skulle förändras, men inte ett jävla dugg har hänt”, konstaterar Sofia Juvel, med bakgrund på bland annat GP. I första avsnittet intervjuas Jennie-Ann Smith från doom metal-bandet Avatarium


Ny singel: David Urwitz

Masthuggs-mannen David Urwitz är tillbaka med ny musik. Singeln Drömde är första smakprovet från ett nytt album som släpps till hösten. Det blir första skivan på fyra år. Den som vill höra smakprov kan fånga in Urwitz på någon av sommarens spelningar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.