Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

– Det skall bli så underbart att få spela med fantastiska Göteborgs symfoniorkester på Kulturkalaset,  säger Ane Brun, som uppträder på Götaplatsen 17 augusti. Bild: Heiko, Junge
– Det skall bli så underbart att få spela med fantastiska Göteborgs symfoniorkester på Kulturkalaset, säger Ane Brun, som uppträder på Götaplatsen 17 augusti. Bild: Heiko, Junge

Ane Brun till Götaplatsen

Laleh har gjort det. Miriam Bryant och Weeping Willows likaså. Nu är det Ane Bruns tur att uppträda ihop med Symfonikerna på Götaplatsen.

I sommar kommer två festivaler att samsas om utrymmet i stan då Kulturkalaset arrangeras parallellt med Europride 14-19 augusti. De två festivalerna samverkar när det gäller programinnehåll och evenemangsytor och delar samma värderingar om ett "inkluderande samhälle", som det står på Kulturkalasets hemsida, men är att betrakta som två olika festivaler.

Ett av Kulturkalasets populäraste evenemang som de senaste åren blivit till något av en tradition är den gemensamma konserten med en populär artist och Göteborgs Symfoniker på Götaplatsen. Förra året var det Magnus Carlson och hans Weeping Willows, och tidigare har Symfonikerna spelat med såväl Miriam Bryant och Laleh som med Timbuktu. I sommar, närmare bestämt fredag 17 augusti, blir det norska Ane Bruns tur att backas upp av Göteborgs Symfoniker och dirigenten Hans Ek.

"Blir magiskt"

– Det skall bli så underbart att få spela med fantastiska Göteborgs symfoniorkester på Kulturkalaset! Utomhus och sommar, det kommer bli magiskt, säger Ane Brun själv i en kommentar.

Även på Kulturkalaset ser man fram mot sommarens spelning med Ane Brun.

– Ane Brun är en artist med en helt unik röst, ett uttrycksfullt utspel och ett fantastiskt musikaliskt material med både djup och kraft. Vi samarbetade med Ane Brun så sent som i höstas, och ser verkligen fram emot att göra det igen inför storpublik! säger planeringschefen Marco Feklistoff.

Efter konserten med Ane Brun den 17 augusti kommer även den libanesiska sångerskan Nancy Ajram att uppträda på Götaplatsen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.