Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

7 000 fans hyllade Robin i Svenljunga

När Melodifestivalvinnaren Robin Bengtsson kom hem till Svenljunga ville hela bygden vara med och hylla honom. Drygt 7 000 fick höra vinnarlåten än en gång och önska lycka till i Kiev: "Det är sjukt häftig att så många har kommit hit i dag".

På Svenljunga torg råder stor aktivitet flera timmar innan Robin Bengtsson kliver upp på scenen. Svenljunga Köpings handel och serviceförening med Charlotta Juntorp i spetsen har tillsammans med Svenljunga kommun arbetat hårt under veckan för att ro arrangemanget i hamn.

Alla vill vara med

- Alla vill vara med och hjälpa till. Det är styrkan i ett samhälle av den här storleken, man hjälps åt, förklarar hon, och får medhåll av fritidschefen Fredrik Skoog.

- Det finns en fantastisk vi-anda här, säger han.

På torget fikas det. Ortens Ica-handlare Per Bynander bjuder alls som vill på kaffe, bullar och festis.

- Drygt 4 000 bullar har vi bakat, berättar Marie Frisk, som är en av dem som hjälper till att servera.

"Fantastisk ambassadör"

Pensionärsorganisationen SPF Svenljungas seniorer har gula reflexvästar med texten Crew på ryggen. De ser till att besökarna som kommer i bil parkerar rätt.

- Robin Bengtsson är en fantastisk ambassadör för vår bygd. Det är klart att vi vill vara med och hjälpa till, säger Gunilla Robertsson, som arbetar i par med Marianne Gedda.

Damerna känner familjen Bengtsson, pappa Lars och mamma Annelie, väl och är övertygade om att deras Robin kan gå långt i Kiev.

- Han tar hem det!

En discokula i jätteformat svävar i en lyftkran framför scenen och på scenväggen står det Grattis Robin i stora bokstäver. Publiken värms upp av det lokala bandet Hit it och Svenljunga ungdomsorkester.

- Det är sjukt häftig att så många har kommit hit i dag, säger Robin Bengtsson, när han klädd i svart skinnjacka, svarta jeans och svartvita sneakers möts av publikens högljudda jubel.

Publiken sjunger med

Publiken får höra fyra låtar och inte helt överraskande avslutar han med vinnarlåten I can't go on. 

- Här vill jag ha hjälp, ber han och får det.

Framförallt de unga fansen i publiken hade full koll på text och melodi och sjunger med i refrängen. Om två veckor drar uppladdningen inför Kiev och Eurovision på allvar.

- Jag åker på en liten turné med start den 2 april i London. Sedan väntar Tel Aviv, Amsterdam och Madrid, berättar Robin Bengtsson.

Turnén är i SVT-regi och det handlar om så kallade Eurovision Party-spelningar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.