15-årig vinnare i beatbox-SM i Göteborg

Blott 15-årige Adrian "Flawapawa" Blom vann SM i beatbox, som anordnades i Göteborg på lördagskvällen. Nu ska han tävla för Sverige i VM i Berlin.

ANNONS
|

Sent på lördagskvällen stod det klart vem av 26 tävlanden som vunnit SM-tävlingen i beatbox som hölls i Fängelset i Härlanda.

Det blev den unge talangen Adrian "Flawapawa" Blom, 15 år, från Östersund som tog förstaplatsen.

På andra plats kom Adrian "Addirex" Fräki-Nord, 15 år, från Göteborg och trea blev Philip "Feelhip" Nordström, 28 år, från Borås.

LÄS MER:Här avgörs SM i beatbox i Göteborg

I juryn satt tre internationella stjärnor inom beatbox: RoxorLoops från Belgien, Colaps från Frankrike och Geo Popoff från Österrike.

Det var andra gången någonsin som ett beatbox-SM arrangerades. Genren, som är stor i Frankrike, England och USA, är relativt liten i Sverige.

ANNONS

Men den växer, enligt arrangören Johannes Aira, som hoppas på en större SM-tävling nästa år.

– Jag vill att vi ska bli internationellt erkända, svenskarna är grymma och har jättehöga visioner!

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS