Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Enda svenska artisten med en låt på Rolling Stones årsbästalista. Ser ni vem det är?

Årets 50 bästa låtar - enligt Rolling Stone

Musikmagasinet Rolling Stone har listat årets 50 bästa låtar. En av artisterna är svensk, och hon hamnar precis utanför topp-tio-listan.

I våras släppte Tove Styrke singeln Say my name, en sång som Tove Styrke skrev tillsammans med producenten Elof Loelv. När den ansedda och smått legendariska musiktidningen Rolling Stone nu listar årets 50 bästa låtar hamnar Tove Styrkes singel på en hedrande elfte plats. Och det märks att Rolling Stones redaktion har golvats av låten.

"En djävuslkt catchy song om en omedelbar förälskelse, sjungen med vild nordisk fart av den här tidigare Idoldeltagaren. Say my name/Wear it out like a sweater that you love. Det är den bästa poprefrängen om mysiga vinterplagg sedan Weezers Undone (The Sweater Song), skriver tidningen i sin hyllning.

– Say My Name var den första låten jag och Elof gjorde tillsammans och det var som att den höjde ribban på alla sätt. Jag älskar soundet och att det nästan är raka motsatsen till vad jag gjorde senast. Det är viktigt för mig att alltid fortsätta återuppfinna mig själv och utmana mig själv kreativt. Jag tror det är sjukt viktigt i livet generellt, man vill liksom inte känna att man vet exakt vem man är. Jag vill överraska mig själv, sade Tove Styrke i en kommentar i samband med att singeln släpptes i slutet av april.

Läs mer: Hela Rolling Stones Topp 50-lista

Förutom Tove Styrke var dock Rolling Stones topplista kliniskt befriad från svenska inslag. Detta är enligt tidningen årets tio bästa låtar 


10 Mask Off, Future

 

9 Lust for Life, Lana Del Rey featuring The Weeknd


8 Feel It Still, Portugal. The Man7 Despacito, Luis Fonsi and Daddy Yankee featuring Justin Bieber6 Bad and Boujee, Migos featuring Lil Uzi Vert5 Lights of Home, U24 Bodak Yellow, Cardi B3 Humble, Kendrick Lamar

 

2. Homemade Dynamite, Lorde

 

1. Sign of the Times, Harry Styles

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.