Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den japanske författaren Haruki Murakami är nominerad till "Bad sex award". Arkivbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Murakami kan ha skrivit sämst om sex

Pinsamt, överdrivet och overkligt. Nu ska världens sämsta skönlitterära sexskildring utses, för att uppmärksamma kända författares dåliga eller överflödiga beskrivningar.

Det är det brittiska magasinet Literary Review som varje år delar ut priset till den författare som skrivit den absolut sämsta sexskildringen, skriver The Guardian.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Bland årets nominerade finns bland andra den japanske författaren Haruki Murakami, som ofta är favorittippad till Nobelpriset, den amerikanske författaren James Frey samt den irländske författaren Julian Gough.

Murakami är nominerad för en scen i sin senaste roman "Killing Commendatore", där huvudpersonen får utlösningar med helt omöjliga mängder sperma.

Baserat på nomineringarna till "Bad sex award" verkar kvinnor generellt vara bättre än män på att få till de erotiska skildringarna. I prisets 25-åriga historia har endast tre kvinnor vunnit. I årets tävling är inte en enda kvinna nominerad.

- Några kvinnor kom på tal i år, men vi bestämde oss till slut för att de inte var tillräckligt dåliga, säger Literary Reviews Frank Brinkley, till tidningen.

Vinnaren kommer att tillkännages den 3 december.