Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Morrisseys barndom blir film

Artisten Morrisseys liv ska bli långfilm, skriver DN. Inspelningen startar i höst.

Filmens producent blir Orian Williams, som låg bakom filmen Control om Joy Divisions sångare och låtskrivare Ian Curtis.

Steven Patrick Morrissey föddes 1959 och växte upp i Manchester. Enligt DN ska den kommande filmen fokusera på Morrisseys ungdomstid, åren innan han träffade gitarristen Johnny Marr och så småningom bildade bandet the Smiths.

Arbetsnamnet på filmen är än så länge Steven.

– Det är lika mycket en film för icke-Morrissey-fans som det är en för de mest djupt hängivna. Men jag kan inte förneka att det är ett kärleksbrev till Steven Patrick Morrissey och Manchesters mörka sataniska kvarnar, säger den tänkta regissören Mark Gill i ett pressmeddelande enligt DN.

Vem som ska spela Morrissey är inte officiellt.

I höstas släpptes Morrisseys självbiografi, kort och gott kallad Autobiography, och i samband med det gjorde han ett uppmärksammat besök i Göteborg. Förutom att signera boken i Nordstan vistades han i stan under flera dagar, vilket gav upphov till spekulationer.

Fortfarande är det oklart vad han gjorde i Göteborg, även om det har pratats om att han kan ha medverkat vid inspelningen av Peter Birros kommande tv-serie Viva Hate.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.