Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Morgan Alling: "Jag kan vara väldigt klantig och disträ"

Det blir bus, kärlek och förvecklingar när föreställningen Sune – Kaos i fredagsmyset lämnar Stockholm och ger sig ut på turné. I rollerna ser vi bland andra Morgan Alling, Pernilla Wahlgren och Amy Diamond.

Föreställningen Kaos i fredagsmyset har spelats på Cirkus i Stockholm, men nu ger sig Adam Gutniak som Sune, Morgan Alling som pappa Rudolf, Pernilla Wahlgren som mamma Karin och Amy Diamond som storasyster Anna och de andra i ensemblen ut på turné.

- Det ska bli jätteroligt. Ute i landet är kärleken till Sune stor och vi ser fram emot att möta alla förväntansfulla barn och barnfamiljer, säger Morgan Alling, som också regisserar föreställningen.

Kaos i fredagsmyset heter föreställningen, hur blir det med myset egentligen?

- Ja, nu ska familjen Andersson verkligen ha fredagsmys och ingenting ska få störa dem. Men så ringer det på dörren och Rudolf tror att det är ett par som ska hyra huset, som han i hemlighet hyrt ut. Det är förvecklingar från början till slut, ingen säger sanningen.

Hur viktig är kontakten med den unga publiken?

- Jag vill ha en stark publikkontakt, barnen vill uppleva, vara med. Teater är live och det ska kännas. Allt börjar med att Sune kommer ut på scenen och säger "hej, välkomna hem till mig".

Din egen figur Rudolf, varför tycker vi så mycket om honom?

- För att det är en klassisk humorroll. Han vill väl men det blir fel. Och så är han snål, det är hans väg eller ingen väg alls, men han gör det med hjärta.

Hur mycket av Rudolf finns i dig själv?

- Ingenting. Jo, att han är snäll mot sin familj. Men jag är inte snål, excentrisk, dumdristig. Jag kan vara väldigt klantig och ganska disträ, men jag skrattar bara åt det.

Det blir ett stopp i Göteborg bara, den 5 november?

- Ja, men två föreställningar. Blir det mycket folk hoppas vi dessutom kunna komma tillbaka.