Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Moraeus och BAO bjuder upp till dans

Spelglädje, mängder av hits och en egen dansbana. Nu ger sig Benny Anderssons orkester återigen ut på vägarna. Bandmedlemmen Kalle Moraeus ser fram emot långa spelningar och en hängiven publik.

Benny Anderssons orkester har med det 16 man starka bandet, samt artisterna Helen Sjöholm och Tommy Körberg blivit en riktig sommarklassiker. Nu bjuder de återigen upp till dans på den egna dansbanan. Spelmannen Kalle Moraeus gör sig beredd på upp till fyra timmar långa konserter.

-Det är lite grann som det var förr, när jag var tonåring och var ute och spelade dansmusik. Så det är tur att jag har gjort det förr så att vet vad jag kan vänta mig. Nu får man ta i med allt man äger och har, säger han.

Ett steg tillbaka

Kalle Moraeus släppte nyligen sitt andra soloalbum och i höst rullar en till säsong av tv-programmet "Moraeus med mera" i gång igen. För honom är BAO-turnén en chans att få vila från det riktigt bländande rampljuset.

-Jag får ägna mig åt det jag älskar mest, det är att spela. Jag går fram och frontar ett par, tre nummer bara men det är allt. I övrigt är jag bara en i mängden.

Fansen följer med

Turnén har premiär i Göteborg den 18 juli, och de riktigt hängivna fansen hänger med till alla de åtta städerna.

-Det finns tyskar och holländare och engelsmän som har sett nästan varje spelning som vi har gjort och de står alltid längst fram. Sen finns det ett svensk gäng också. De är fantastiska, säger Kalle Moraeus och minns en konsert i USA. -Vi gjorde en spelning som nästan var privat, på en bal för svenskättlingar. Och ta mig sjutton, fansen var på hotellet i Minneapolis också. Det blir man lite rörd av.