Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Molly Sandén tar över Christmas night

Exit Magnus Carlsson - enter Molly Sandén. Sångerskan tar över den etablerade julturnén Christmas night. - Passar mig perfekt, jag älskar julen, säger hon.


Forne Barbados-sångaren väljer att kliva av Christmas night för att i stället sjunga julmusik i landets kyrkor. Det öppnade för julfantasten Molly Sandén som tackade ja snabbare än Tomten hinner säga ho-ho-ho.
- Jag är beroende av julen, börjar pynta redan i oktober och snart är det dags för julbaket, säger Molly Sandén och utvecklar varför julen är så viktig för henne.
- I det här jobbet är sällan den ena dagen den andra lik, det finns få rutiner och det är sällan skillnad på vardag och helg. Jag har behov av struktur och därför är julen fantastisk. Det är samma mat, samma musik, samma upplägg år efter år. Jag försöker dra ut på den så länge det bara går, berättar hon.

Avslutar i Göteborg

Nu får hon möjlighet till det. Tillsammans med Thomas DiLeva och David Lindgren, som också åker med på turnén, har hon börja fila på hur konserterna ska bli. Turnén inleds i Vara en månad innan jul och avslutas på Lorensbergsteatern i Göteborg den 22 december.
- Det är en fin möjlighet att ta över ett koncept som är så väl inkört, men jag hoppas såklart också att vi ska sätta vår egen prägel. David känner jag ju sedan förut och Thomas DiLeva har nog alla en bild av, det ska bli kul att jobba ihop. Vi är olika, men tanken är att showen ska vara bred och att det ska finnas något för alla som kommer, säger Molly Sandén.
Själv tar hon gärna på sig rollen som "sångdiva", inom julmusiken är det som hon säger fritt fram att "dra ut på tonerna hur långt som helst".
- Dessutom är det lyxigt att spela med samma musiker och ungefär samma förutsättningar varje kväll. Då kan man släppa mycket av logistiken och bara koncentrera sig på det man ska göra under sin stund på scenen, menar Molly Sandén.

Älskar Mariah Carey

På frågan om egna favoriter bland alla julsånger är svaret givet. Det finns en låt Molly Sandén absolut inte vill vara utan, och som hon garanterat själv kommer att sjunga under vinterns shower.
- Det är kanske lite lökigt och uttjatat, men jag måste ha med Mariah Careys All I want for christmas is you. Hela hennes julskiva är en klassiker, den återkommer jag alltid till.
Efter helgerna blir det dock fullt fokus på den egna musiken. Singeln Rygg mot rygg är redan ute och snart kommer ytterligare en ny låt. Melodifestivalen finns inte på kartan nästa år.
- Nej, nej. Absolut inte. Det är helt fel läge. Melodifestivalen är bra och kul, men nu vill jag verkligen satsa på min egen musik och vad jag vill förmedla och uttrycka med mina egna låtar. Det ska förhoppningsvis bli ett spännande år nästa år.