Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
"Djungelboken - the musical" är en uppdaterad version av den klassiska berättelsen. Pressbild.

Modern musikalkostym på "Djungelboken"

Baloo är ensamstående pappa, gamarna är en tjejduo och apkungen är en slick latino. När "Djungelboken" sätts upp som svensk musikal är allt som det brukar – men lite annorlunda.

Han har stått på scenen i Melodifestivalen, släppt flera album och turnerat med "Diggiloo"-gänget. Men att stå på musikalscenen är helt nytt för artisten Mendez. På söndag är det premiär för "Djungelboken – the musical", och Mendez spelar Kung Gibbon, som är en av huvudrollerna och en variant av figuren Kung Louie.

- För min del är det här en helt ny värld, men det är en kul, spännande och annorlunda utmaning. När jag står på scen brukar jag ha kontroll över min egen konsert och mina egna låtar, och kan köra min grej. Men det här är extra svårt – förutom musiken ska man prata tydligt och högt och det är positioner och koreografi, säger han.

Nytolkning

"Djungelboken – the musical" är en nytolkning av den klassiska historien om pojken Mowgli som växer upp i djungeln. I nyversionen adopteras han av Baloo, som är ensamstående pappa till sina två ungar Liv och Lycka. Flera av figurerna känns igen från originalet, men Mendez Kung Gibbon har fått en ny profil:

- Han är en latinoapa som är rolig och slick, pratar lite spanska och kan bli lite arg i bland, säger Mendez.

Kvinnlig gam-duo

En annan debutant i sammanhanget är Tilde Fröling, som spelar Huulda, den ena hälften i en kvinnlig gam-duo. Även för henne har det varit en utmaning att ställa sig på musikalscenen.

- För mig är också allt helt nytt, jag har ingen som helst erfarenhet av detta. Allt från att lära sig text till dans, musik och stämmor och dessutom addera en väldigt varm kostym på detta, det är mycket! Men det är en mäktig känsla att göra sådant man inte tror att man ska klara av, säger hon.

Efter premiären i Stockholm den 11 november ger sig föreställningen ut på Sverigeturné under våren.