Miss Li laddar upp – med tandborstning

Tandborstning – sedan vitt vin och sockerdricka. Så laddar Miss Li upp för sina sommarspelningar.

ANNONS
|

Efter sju album och ett helt gäng hits är Miss Li numera en av rävarna på den svenska musikscenen. I sommar turnerar hon land och rike runt med de färska singlarna "Aqualung" och "Love hurts" i bagaget.

TT: Vad är det speciella med sommarturnéer?

- Det skiljer sig väldigt mycket från när man gör en klubbturné. Dels är det en helt annan känsla att stå på en utescen och köra när solen inte har gått ner, men så får man också upptäcka Sverige mycket mer när man reser på sommaren. Man får se nya ställen, konstiga slottsscener och öar man inte visste fanns, i stället för att bara grotta ner sig i en loge.

ANNONS

- Så det är väldigt mysigt, lite mindre rockigt. När man spelar på klubbar blir det mer att man svinar. Eller, det gör man på sommaren också men på ett annat sätt.

TT: Vilket är ditt bästa turnéminne?

- Det finns så många. Men till exempel att komma till Tyskland och spela i Hitlers gamla bunkrar och det är bara hippies, veganmat och inget entrétvång. Det är en sådan härlig känsla, det känns som att man bara tar över allt det onda med musiken.

- Men det kan också vara att man sitter på ett tak i Kiruna och lyssnar på musik och solen inte går ner på hela natten. Alla fester, helt enkelt.

TT: Och värsta?

- Jag har inte varit med om några sådana där jättetråkiga grejer. Men kanske när vi spelade i Frankrike och ett gäng huliganer hoppade upp på scenen och började slåss med bandet. Det kan bli lite drygt när man har instrument som är värda ett par hundra tusen kronor. Men även det har i efterhand blivit ett roligt minne.

TT: Vad har du alltid med dig på turné?

- Nej, jag är inte så här skrockfull så att jag måste knyta den ena skon före den andra, så var jag mycket när jag spelade fotboll. Däremot har jag en grej att jag måste borsta tänderna med en speciell tandkräm före gig, jag har kommit på att jag sjunger lite bättre då. Det är ganska skrockfullt, inser jag nu. Jag måste vara ren i munnen.

ANNONS

TT: Den sista frågan var annars vad som är det sista du gör innan du kliver på scenen. Men då borstar du alltså tänderna?

- Ja, men typ. Men sedan brukar jag blanda till en dagens och svepa den. Så det är en blandning av tandborstning och dagens. Det blir en väldigt konstig smak men nu är jag så van vid den, den hör liksom till.

TT

Sommarens turnéer

Sommar betyder knappast semester för Sveriges musiker. I artikelserien "Sommarens turnéer" pratar vi med band och artister som ska ut på vägarna om konsertminnen, förväntningar och förberedelser.

Fakta: Miss Li

Heter egentligen Linda Carlsson. Född 1981 i Borlänge.

Slog igenom på Myspace 2006 och gav samma år ut sitt debutalbum "Late night heartbroken blues". Under det kommande året hann hon också ge ut ytterligare två album.

Hade en jättehit 2007 med Lars Winnerbäck-duetten "Om du lämnade mig nu". 2012 medverkade hon i "Så mycket bättre" och fick bland annat en hit med sin tolkning av Pugh Rogefeldts "Här kommer natten".

Hennes senaste album "Wolves" kom 2013.

Turnéplan: 28/6 Göteborg, 29/6 Falkenberg, 30/6 Borgholm, 1/7 Norrköping, 6/7 Luleå, 7/7 Örnsköldsvik, 8/7 Borlänge, 13/7 Karlstad, 14/7 Karlskrona, 15/7 Västervik, 19/7 Fårö, 25/7 Skellefteå, 27/7 Uppsala, 28/7 Torshälla, 4/8 Ulricehamn, 5/8 Nynäshamn, 11/8 Örebro, 17/8 Stockholm, 18/8 Växjö, 19/8 Lidköping, 25/8 Eksjö.

ANNONS