Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Miriam Bryant följer nu upp jättehitten "Black car" med singeln "Everything". "Det är någon form av uppföljning till 'Black car'", säger hon om den nya låten. Arkivbild.

Miriam Bryant: "Tror många kan relatera"

Miriam Bryant är tillbaka med ny musik. På fredagen släpper hon balladen Everything – en uppföljare till jättehitten Black car.

Efter sin medverkan i Så mycket bättre 2015 blev Miriam Bryant plötsligt en av Sveriges mest populära artister. Framgångarna fortsatte under 2016 med massivt turnerande och singeln Black car – en av förra årets mest spelade låtar på radio.

Nu rivstartar Miriam Bryant 2017 med en ny singel. Everything släpps fredagen den 13 januari.

- Jag brukar ofta mest tycka att det är läskigt att släppa ny musik men den här gången känns det faktiskt ganska kul. Jag är peppad, säger hon.

Egentligen skulle Miriam Bryant ha släppt en helt annan låt men när balladen Everything kom till bestämde hon sig i sista stund för att byta singel.

- Det kändes som att den här låten passade just nu, för att den fortfarande känns aktuell.

Uppföljning

Miriam Bryant vill inte säga så mycket om vad Everything handlar om men berättar att den är ett slags uppföljning till Black car – som ju var en berättelse om hur hon träffade sin tidigare pojkvän, den tyske metaltrummisen Tommy Hey.

- Jag har svårt att skriva något som ligger utanför min verklighet.

Om Black car handlade om att hitta kärleken så känns det som att Everything handlar om att förlora den igen?

- Ja, det är väl en rimlig tolkning av det hela. Men om man lyssnar noga på Black car så hör man också att den är mer av en profetia än en bli ihop-låt. Men det är roligare om folk får tolka det själva. Jag tror att Everything är en sådan låt som många kan relatera till.

Albumambitioner

Under 2017 kommer Miriam Bryant att fortsätta att jobba i studion och målet är att släppa mer musik än i fjol.

- Nu har jag bara släppt enstaka låtar ett tag så det känns inte alls omöjligt att det kommer ett album under det här året. Det är inte spikat men det är min ambition.

Redan nästa helg, den 21 januari, uppträder Miriam Bryant på P3 Guld-galan – där hon också har chans på två tunga priser, för årets live och årets låt. Hon räknar också med att turnera en del under 2017, även om det inte lär bli på samma nivå som under 2016.

- Jag har sagt att jag vill åka på en vårturné, några gig kommer det att bli. Men inte som förra året då jag spelade cirka mest i Sverige. Jag tänker vara lite mer sparsam med livegrejen men jag ska absolut spela.