Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Miriam Bryant och GSO tillsammans på Götaplatsen

Miriam Bryant och Göteborgs Symfoniker. Tillsammans! Den 19 augusti sammanstrålar de för en gratiskonsert på Götaplatsen.

Yep, ni läste rätt. Fredag 19 augusti kl 19.15 bjuder Miriam Bryant och Göteborgs Symfoniker på en stor gratiskonsert vid Götaplatsen.

Spelningen ingår i sommarens kulturkalas och är en del av Symfonikernas uppmärksammade projekt Popical, där pop- och rockartister sammanstrålar med klassiska musiker och stöper om sina låtar i nya arrangemang. 

Efter bland andra Timbuktu, Laleh och Timo Räisänen blir det i sommar alltså dags för Miriam Bryant att ta plats bredvid Poseidon högst upp på Avenyn och spela för göteborgarna.

– Hon kommer ju härifrån och det är kul att det går så bra. Hon har spelat på kalaset förut men hon har verkligen utvecklats. I tv-succén i höstas gjorde hon alla låtar skitbra. Man kan ju inte ta en helt ny artist till det här, det måste vara någon stabil och bred som har lite låtar. Dessutom sammanfaller det med att hon är årets göteborgare, säger Mia Samuelsson, Kulturkalasets konstnärliga ledare, som redan längtar till kalasets särskilda Popicalkonsert.

– Det blir ju en unik spelning, när Sveriges nationalorkester är med.

Vid konserten på Götaplatsen är Miriam Bryants låtar omarrangerade av Martin Schaub,  Henrik Nordström och Hans Ek. Hans Ek kommer också att dirigera Symfonikerna. Det var han som ledde orkestern under den hyllade popicalkvällen med Anna von Hausswolff tidigare i år.

LÄS OCKSÅ: Miriam Bryant på Liseberg