Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/27

Minns du 90-talet?

90-talet är hetare än någonsin. Festivalen Vi som älskar 90-talet anordnas både i Malmö, Stockholm och Göteborg. Men det är inte bara i Sverige som 90-talet är tillbaka.

Texten börjar efter klippet.

90-talet är ännu inte över. Åtminstone inte i musikens och modets värld. Tokigt färgade frisyrer, magtröjor, stora joggingdressar och bomberjackor är mer inne än någonsin. 90-talsband efter 90-talsband har de senaste åren återförenats för maxade världsturnéer, och i Göteborg anordnas en hel festival till 90-talets ära. 

LÄS MER: Peter André till Göteborg​

Klassiska pojkband som Backstreet Boys och Boyzone är återförenade. 90-talsserier som Twin Peaks och Arkiv X är tillbaka.

Till och med hårdrocken fick nyligen en släng av nostalgifrossa då Guns N' Roses, bandet som ingen trodde skulle återförenas, gjorde det ändå. 

LÄS MER: Efter succén kommer 90-talsfestivalen till Göteborg​

Vad denna kärlek till just 90-talet kommer ifrån är oklart. Kanske beror den på att människorna som var unga på 90-talet börjar komma upp i en ålder då man kan kosta på sig att vara sentimental. Kanske är det stjärnorna själva som behöver casha in. Klart är i alla fall att 90-talet är glödhett just nu.

Se bildspelet ovan för att se hur dina 90-talsidoler ser ut i dag!