Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Foto: Magnus Hjalmarsson Neideman/Arkivbild.

Minecraft-skaparen kopplar ihop KKK med Hillary Clinton

Spelskaparen gick under onsdagen till attack mot presidentkandidaten och insinuerar att hon har kopplingar till det rasistiska brödraskapet.

Valet närmar sig slutet i USA. Det är ett val med mycket känslor och debatten har haft en hård ton. Nu ger sig svenska skaparen till spelsuccén Minecraft, Markus "Notch" Persson sig in i upptakten genom ett minst sagt uppseendeväckande sätt. Efter att en kyrka, med främst afro-amerikanska besökare,  i Mississippi satts i eld och någon klottrat "Vote Trump" på ena väggen under gårdagen, påstår Markus Persson att det är demokrater som står bakom dådet.

På sitt twitterkonto ställer Markus Persson frågan vem som har att tjäna på ett sådant brott och lägger också upp en ihopklippt bild med Hillary Clinton tillsammans och en medlem från Klu Klux Klan.

 

 

 

 

Skapade spelet Minecraft

Markus Persson grundade företaget Mojang AB och skapade spelsuccén Minecraft. 2014 sålde han företaget till Microsoft för 18 miljarder kronor. Sedan dess har han bland annat köpt lyxhus i Beverly Hills för en halv miljard och budat hem en välgörenhetsauktion med privat show av Henrik Schyffert och Johan Rheborg för 550 330 kr.