Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Min Stora Sorg lovar fullfjädrad show

Med sina kritikerrosade album har Min Stora Sorg gjort sig känd som den känsliga artisten som inte väjer för det privata. Nu kommer hon till Pustervik och lovar en fullfjädrad show.

– Det blir en intensiv, maxad spelning som går igenom alla känslor, från glädje till sorg, säger Anso Lundin som förutom de personliga texterna även har uppmärksammats för sina storslagna livespelningar.

– Jag älskar att stå på scen, för mig är det en naturlig del av artisteriet. När jag har varit i studion länge börjar jag sakna scenen och tvärtom. Det är en bra cykel i artistlivet.

På Pusterviks scen får hon även sällskap av tre gäster, nämligen Mowgli, Skander och Ikhana.

– Det är musik som jag gillar och artister som jag vill dela scen med.

När Anso Lundin först slog igenom under artistnamnet Min Stor Sorg var det med den känsloladdade, vemodiga skivan MVH Anso som bland annat bearbetade en svår graviditet. Höstens skiva Vår/sommar-16 var betydligt gladare och kallades av många hoppfull med en framtidstro.

– Jag var i ett annat läge där jag mådde mycket bättre. Den skivan blev ett sätt för mig att utmana mig själv och se om jag kunde skriva positiv musik.

Samtidigt menar Anso Lundin att hennes texter alltid kommer att vara privata, oavsett om de handlar om sorg eller glädje.

– Jag har svårt att skriva om allmänna ämnen utan blir direkt väldigt personlig och det har att göra med hur jag är som person. Jag har inget problem med att prata om mig själv, säger hon.

– Dessutom vill jag leva i ett samhälle där vi ska kunna prata om vilka vi är och hur vi mår. Kallprat är det värsta jag vet.

I tidigare intervjuer har Anso Lundin ofta talat om att ifrågasätta kärnfamiljen och även kallat sin egen familj politisk.

– Jag och min bästis har ett barn tillsammans och ser varandra som familj, och det blir politik eftersom det ifrågasätts av omgivningen. Men samtidigt är allt politik, jag lever mitt liv utifrån en tanke om gemenskap och kollektivet och det i sig är ett ställningstagande.

Anso Lundin har själv inga problem med att öppet prata om sitt liv i intervjusituationer, men för familjens skull har hon börjat tänka på vad hon säger.

– Det är där min gräns går, jag kan prata hur mycket som helst om mig själv men inte om min familj. Jag skulle aldrig berätta min mammas eller min brorsas historia, det får de göra själva.

Min Stora Sorgs båda skivor har unisont hyllats av kritiker, men trots den positiva responsen, och trots hennes villighet att skriva utlämnande och personligt, så är hon fortfarande rädd för recensioner.

– Recensioner påverkar mig jättemycket, jag blir så oerhört nervös när någon ska tycka någonting om mina låtar. Men som tur är känner jag inte den osäkerheten när jag skriver musik, då tänker jag inte på vad andra tycker.

Vad som händer framöver för Anso Lundin är fortfarande oklart, men hon berättar att hon känner sig stärkt av mottagandet av förra skivan, och ser fram emot att göra något helt nytt.

– Jag kommer alltid vara osäker över det jag gör men nu har jag övertygat mig själv om att jag klarar av att göra allt, säger Anso Lundin som menar att det finns ett värde i att våga ta sig själv på allvar.

– Jag är inte så cool och distanserad som andra artister och det är inte heller viktigt för mig. Jag vill inte känna någon spärr, säger hon.

Jag vet att jag gör saker som kan uppfattas som för mycket men då kan jag iallafall känna att jag har vågat.

FAKTA: Min Stora Sorg

Namn: Ann-Sofie Lundin

Ålder: 35

Bor: Stockholm och Palma

Aktuell: Spelar på Pustervik fredag 19 februari