Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Svenska Filminstitutet delar ut runt 1,89 miljoner svenska kronor i filmstöd till barn och unga. Arkivbild.

Miljonsatsning på barn och ungas filmintresse

I vår satsar Svenska Filminstitutet på barn och ungas relation till film. Runt 1,89 miljoner svenska kronor fördelas ut i landet – i form av stöd till skolbioverksamhet och filmkulturella satsningar för barn och unga.

"I tider när vi ser att skolbiobesöken bland landets barn och unga minskar är det roligt att kunna bidra till att fler nu kommer att få möjlighet att se film på biograf i skolans regi med en filmpedagogisk inramning", säger Svenska Filminstitutets VD Anna Serner i ett pressmeddelande och fortsätter:

"Vi gläds åt varje kommun som vill utveckla skolbioverksamheten och hoppas de inspirerar ännu fler kommuner att se värdet i filmens möjligheter att ge kunskap och kulturupplevelser."

Med stödet hoppas Svenska Filminstitutet att barn och ungas kunskap och intresse för film utvecklas. Bland stipendiemottagarna finns Norrbotten, Värmland, Blekinge, Kalmar och Gävleborg. Dessutom möjliggör pengarna skolbio i kommuner som inte tidigare haft verksamheten – till dessa hör Luleå, Bollnäs, Sollentuna, Filipstad och Torsby.