Mikkey Dee till Scorpions

Motörheads Mikkey Dee blir ny trummis i tyska hårdrocksbandet Scorpions. - Det känns underbart och roligt, säger den hårdslående göteborgaren.

ANNONS
|

"I guess most of you have heard the news.I am now a permanent member of Scorpions."

Så skriverMikkey Dee på sin Facebooksida. Och fortsätter:

"Jag känner mig verkligen hedrad och lyckligt lottad att kunna fortsätta spela trummor på den här nivån."

När GP når Mikkey Dee är han i Santiago, Chile. Där är det tidig morgon men han låter ruskigt pigg ändå.

- Jag vaknade och skulle ta en snus. Då var klockan 05 och sedan dess har det ringt,säger göteborgaren.

En pigg ochväldigt glad göteborgare.

- Jaherregud, Scorpions, det är ju mina barndomsfavoriter!Det känns helt fantastiskt. Först Motörhead och nu det här bandet. Underbart!

ANNONS

Även bandmedlemmarnasjälva tycks nöjda med sin senaste rekrytering.

”Efter våra otroligt succéartade konserter i USA, Europa och Asien har vi hittat en fantastisk trummis i Mikkey Dee. Han bidrar med en fräsch energi till bandet och vi ser fram emot den spännande tiden tillsammans som ligger framför oss”, skriver bandet på Facebook.

Mikkey Dee från Göteborg spelade med Motörhead i närmare 25 år, alldeles fram till sångaren Lemmy Kilmisters död förra året.

Sedan i våras har Mikkey Deevikarierat och täckt upp för Scorpions sjuke trummis James Kottak, och nu blir han alltså fullvärdig medlem i det legendariska tyska hårdrocksbandet.

- Det har varit på gång ett tag att jag skulle bli medlem, jag har ju turnerat med Scorpions sedan i marsoch det har verkligen fungerat klockrent. Vi synkar så himla bra, både musikaliskt och på ett personligtplan.

Och nu får du spela Wind of change varje kväll?

-(skratt) Det är väl inte världens roligaste låt menScorpions har mängder med andra jättebra låtar. Och deflesta passar mitt trumspel väldigt bra.

Just nu befinner sig Scorpions i Sydamerika. Därefter väntar Asien ochAustralien innan bandet återvänder till Europa för ett par spelningar i slutet av året.

- Vi får ledigt i vår. Då tar bandet en välbehövlig paus. Vi är ju inga ungdomar längre,säger Mikkey Dee, bandets yngsta medlem med sina 52 år.

ANNONS

Scorpions bildades i Hannover för drygt 50 år sedan och räknas som ett avvärldens mest framgångsrika rockband.

ANNONS