Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Foto: TT.

Mike Perry: "Summerburst är familjärt"

Förra året fick han sitt stora genombrott i samband med festivalen. Nu återvänder Mike Perry till Summerburst som ett av dragplåstren.

I helgen kickar festivalsommaren i gång på allvar när Summerburst arrangeras på Ullevi i Göteborg. Ett av festivalens affischnamn är Mike Perry, eller Mikael Persson som det står i det numera välanvända passet.

Han fick en jättehit med "The ocean" förra året och fick redan då chansen på Summerburst.

- Det kommer jag aldrig att glömma, det var egentligen där som det sista steget togs. Efter Summerburst gick jag upp som nummer ett i Sverige. Det var också där som jag fick känslan av att det är det här jag vill göra, berättar Mike Perry.

När han uppträdde på festivalen hade "The ocean" strömmats ungefär nio miljoner gånger på Spotify och siffran ökade med runt en halv miljon dagligen.

Svindlande framgångar

Sedan small det till ytterligare. I dag har låten strömmats närmare en halv miljard gånger.

- Det fanns tydligen några växlar till. Det hade jag aldrig kunnat tänka mig, ens i min vildaste fantasi. Jag tror att den "peakade" på över 2,2 miljoner streams någon dag. Det är ju galet, det är siffror som inte många har fått uppleva. Så det var häftigt att få vara med om.

TT: Hur följer man upp en sådan succé?

- Ja, det är ju det som är det svåra. Jag kände väl någonstans att jag inte skulle tänka så mycket på det för då tror jag att jag inte hade fått så mycket gjort alls, det hade nog ställt till det i huvudet på mig. I stället har jag bara fortsatt göra musik som jag själv tycker om och tycker andra också om den så är det ju fantastiskt.

Organiskt sound

Det senaste året har han fortsatt att släppa singlar. De har alla gått bra – även om ingen av dem har nått upp till samma svindlande nivåer som "The ocean".

Den senaste singeln, "Hands", kom bara häromveckan och visar på en ny musikalisk inriktning.

- Det började med att jag hade lite beatsbaserade verser och så ville jag ta det hela vägen. Inte köra någon rak takt utan mer beatsbaserat och organiskt. Så vi plockade in lite gitarr och droppet är baserat på stråkar och någon trumpet, i stället för syntar, berättar Mike Perry.

Hyllar Summerburst

"Hands" kommer säkerligen att dyka upp under hans set på Summerbursts stora scen, liksom flera av hans andra singlar. Men att bara marknadsföra det egna materialet är han inte särskilt intresserade av.

- Jag tycker om att spela ganska varierat. Jag kör klassisk big room house, jag spelar tropical house men jag spelar också trap. Det är en väldig variation, det är väl det som gör att jag sticker ut lite. Det ska flyta och kännas naturligt, det måste finnas en röd tråd och då kan det bli så att någon av mina egna låtar får stryka på foten. Det är en balansgång, säger han.

Mike Perry berättar att han alltid brukade gå på Summerburst före sitt genombrott och att han ser fram emot att nu få återvända som artist.

- Det känns verkligen familjärt på något sätt. Man känner sig hemma där. Så det känns viktigt för mig att få spela där. Det är stort. Väldigt stort.

Nästa helg arrangeras Summerburst Stockholm med artister som Justin Bieber, David Guetta och Axwell & Ingrosso. Även där kommer Mike Perry att uppträda.