Mick Jagger fyller 80 år – slutar inte med musiken

På onsdagen fyller den karismatiske sångaren Mick Jagger 80 år. Genom åren har han hunnit släppa hundratals låtar och gett flera tusen konserter med sitt Rolling Stones. Inget tyder på att han planerar att sluta.

ANNONS

Det finns ett antal konstanter i världen, pelare att luta sig mot när allt annat känns som en flodvåg av förändring. Jorden fortsätter exempelvis i sin trygga bana, att klippa lugg kommer snart vara trendigt igen och Mick Jagger och Keith Richards kommer på något vis att studsa upp på en scen på nytt.

1962 startade de gamla vännerna bandet The Rolling Stones tillsammans med Brian Jones, Ian Stewart, Tony Chapman och Dick Taylor. Snart skulle Bill Wyman ersätta Taylor som basist och Charlie Watts ta Chapmans plats bakom trummorna.

När The Rolling Stones förra året var ute på sin turné ”Sixty”, som bland annat svepte förbi Friends arena i Stockholm, var Jagger och Richards de enda kvarvarande originalmedlemmarna. Charlie Watts hade gått bort året innan.

ANNONS

Spelar in nytt album

Genom åren har även de båda centralfigurerna lidit av hälsoproblem, men det hindrar inte åttioåringarna (Richards fyller i december) från att fortsätta med musiken. För tillfället spelar The Rolling Stones in ett nytt album, vilket så väl Jagger som Richards hintat om på Instagram, det ska delvis ses som en hyllning till Charlie Watts. Dessutom ryktas både pensionerade basisten Bill Wyman och de gamla beatlarna Paul McCartney och Ringo Starr medverka.

Det framstår som sannolikt att The Rolling Stones firar den nya skivan med ytterligare en turné. Enligt GP:s musikredaktör Johan Lindqvist är det inte heller omöjligt att bandet kan dyka upp på Ullevi redan nästa år.

LÄS MER:Här är bilderna från Bruce Springsteen i Göteborg 2023

LÄS MER:Recension: The Rolling Stones, Friends arena, söndag

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS