Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Mia Parnevik höjer festen i tv

För ett och ett halvt år sedan klev familjen Parnevik in i tv-rutan och blev snabbt tittarfavoriter. Realityserien fick bara två säsonger, men nu återvänder Mia Parnevik i "Den största dagen". Den här gången som programledare.

I TV3:s nya program reser Mia Parnevik runt i Sverige och hjälper svenskar att fira olika högtider. Hon bistår brudpar så att de får till det perfekta bröllopet, firar jubilarer och hjälper till på studentskivor. Till sin hjälp har hon en mullvad, en person i festföremålens närhet som kan hjälpa henne att skräddarsy varje fest. Några av Sveriges mest folkkära artister sluter också upp för att göra dagarna till något alldeles extra, bland andra Plura, Shirley Clamp, Ken Ring och Dr Alban.

- Det har varit ett fantastiskt roligt program att göra. Man träffar människor från hela Sverige och det bästa har varit att glädja andra, säger Mia Parnevik.

Programledardebut

Vanligtvis bor Mia Parnevik i Jupiter, Florida, i USA. Där har hon och resten av familjen Parnevik varit i kamerornas ljus i realityserien "Parneviks". Nu axlar hon rollen som programledare för första gången.

- Det var jätteläskigt att agera programledare. Jag är inte programledare, jag har aldrig jobbat med det. Men jag sa: "Jag kan bara vara mig själv och om det är det ni vill ha kan jag väl göra det".

Erfarenheten av att ha kameror omkring sig har Mia Parnevik använt till att lugna de medverkande.

- Jag sa hela tiden till dem att jag vet precis hur de känner. Jag tyckte också att det var läskigt till en början med kameror överallt. Men teamet jag hade med mig var helt fantastiskt. De som medverkade i programmet kände det och slappnade av.

Respekt för dagen

Att göra tv av högtider som oftast bara händer en gång i livet innebär ett stort ansvar. Tv-teamets närvaro fick inte ta över, i stället skulle de försöka fånga allt som skedde när Parnevik planerade och firade tillsammans med deltagarna.

- Det var ju så jäkla roligt att åka studentflak när man är 48 år gammal. Jag dansade i tre timmar, så jag var väldigt trött efteråt.

Skulle du kunna tänka dig att vara programledare igen?

- Usch, nej. Det här är inte mitt jobb, det är på låtsas för mig. Fast egentligen är det inte det eftersom man skapar något tillsammans. Vi har gjort något väldigt fint och jag är oerhört stolt över det lilla jag har sett av programmet.