Mia Skäringer.
Mia Skäringer.

Mia på Grötö söker det oväntade

ANNONS
|

Hon pratar om "Mia på Grötö", programmet där hon bjuder svenska kändisar på middag i ett lånat hus på Grötö i den västsvenska skärgården.

Programmet fick snabbt miljonpublik och TV4 bestämde sig för att göra en ny säsong av programmet.

Oväntade kombinationer

Resultatet blev en andra säsong, där Mia Skäringer gästas av bland andra Carola Häggkvist, Börje Ahlstedt, och Börje Salming.

-Första säsongen lärde jag mig att det inte alltid blir mest rock'n'roll när gästerna känner varandra sedan innan, det kan man ju tro blir tryggt och bra annars, säger Mia Skäringer. Men det är roligare att hitta oväntade kombinationer, det blir bättre. Ett bra exempel på det är första programmet, då kommer Lisa Nilsson, Peter Settman och Erik Hamrén. De hade inte setts innan och då blir det liksom nyfiket på riktigt.

Färre aktiviteter

Mia Skäringer säger att hon var nöjd med första säsongen av programmet men att det fanns saker att slipa på. Bland annat har hon dragit ner på antalet aktiviteter i programmet - "kubb och boule och sånt hatar jag ju" - och i stället ska programmet ledas framåt av samtalen.

ANNONS

Som bäst tycker hon det blir när samtalen flyter på av sig själva och hon inte behöver ställa så mycket frågor.

-Det här med programlederi känns som ett sidospår till det jag håller på med. Jag har ingen önskan om att bli lika duktig som Fredrik Skavlan och David Letterman. Det är väl bra om det jag säger låter naturligt, men jag får ju hela tiden ha en humorvink på det hela, för jag är ingen genuin programledare.

TT: Ska "Mia på Grötö" bli en långkörare nu?

-Vi tittar på en säsong i taget, så får vi se. För mig som vill ägna mig åt skådespeleri och göra egna shower är det kanske inte jättebra för mig att hålla på med det här i all evighet. Och sen finns det ju bara ett visst antal offentliga personer i Sverige.

Nya säsongen av "Mia på Grötö" börjar 22 januari.

Avsnitt 1 -Lisa Nilsson, Peter Settman, Erik Hamrén

Avsnitt 2 - Krister Henriksson, Carola Häggkvist, Björn Starrin, Johan Östling

Avsnitt 3 - Josef Fares, Helena Bergström och Mikael Nyqvist

Avsnitt 4- Lasse Åberg, Renée Nyberg, Per Andersson

Avsnitt 5 - Lotta Engberg, Börje Ahlstedt och Måns Herngren

Avsnitt 6 - Marie Göranzon, Peter Haber och Peter Magnusson

Avsnitt 7 - Robert Aschberg, Claes Malmberg och Frank Andersson

Avsnitt 8 - Petter Askengren, Eva Röse och Börje Salming

ANNONS