Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Recensenterna gör generellt tummen upp för nya "Battlefield", men med en del reservationer. Pressbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Mestadels positivt för "Battlefield V"

Recensenterna är positiva till svenska Dices nya storspel "Battlefield V". "Battlefield V" är ett måste för multiplayerfantasten, tycker Gamereactors Kim Orremark.

Enligt sajten Metacritic får spelets PC-version 82 av 100 i genomsnitt av 32 recensioner. Gamespot s Michael Higham skriver att spelet följer tidigare spel i seriens vinnande formel, och ger spelet åtta av tio i betyg. Kotakus recensent Heather Alexandra tycker att spelet är bra och något som hon kommer att spela länge, även om det känns konstigt att göra underhållning av andra världskriget.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Dubbla betyg

Gameinformers recensent Matt Bertz sätter också en åtta i betyg, och säger att det är svårt att sätta betyg på spelet eftersom mycket av innehållet kommer att släppas allt eftersom.

IGN väljer att göra två recensioner av spelet, dels för flerspelarläget, som får 7,5 i betyg, dels ensamspelarläget, som får 7,3. När det gäller ensamspelläget är recensenten kritisk till att utvecklarna satsat på smygande, vilket inte alltid är "Battlefield"-seriens styrka, men att det också berättas några gripande historier.

"Få kartor"

Bland svenska recensenter sätter Aftonbladets Effie Karabuda fyra av fem i betyg och beskriver ett välgjort och vackert spel, men utan den där överraskande "wow-faktorn". FZ:s Carl Johansson-Sundelius kallar "Battlefield V" för en fantastisk skapelse, men att den stora frågan är om det är nyskapande. M3 :s Niklas Alicki sätter åtta av tio och konstaterar att det är ett intensivt och snabbt "Battlefield", men att kartorna är lite väl få.

Även Gamereactors Kim Orremark sätter en åtta, och skriver att all förnyelse av spelets grundmekanik har gett en tajtare produkt än på många år.