Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Konstverk som ställts ut Rådhuskalendern i Örebro har sålts på en nätauktion och ett verk av den yngste konstnären såldes för högsta priset – tolvåriga Maximilian Svensson akvarell gick för 25 100 kronor. Arkivbild.

Mest pengar för yngsta konstnärens tavla

Nu har konstverk som ställts ut under den årliga så kallade Rådhuskalendern i Örebro sålts på en nätauktion. När den avslutades på lördagen hade ett verk av den yngste deltagande konstnären sålts för högsta priset – tolvåriga Maximilian Svensson akvarell gick för 25 100 kronor, skriver Nerikes Allehanda.

- Jag har sålt nio tavlor tidigare genom budgivning, berättar han.

En del av intäkterna från tavelförsäljningen går till Örebro stadsmission, och en annan del till ändamål som är upp till respektive konstnär att bestämma.

På onsdag är Maximilian Svensson i ropet igen. Då avtäcks en tavla han målat till årets kampanj för majblomman. Tavlan ska tryckas upp som affisch, och säljas för samma ändamål som majblommorna.

- Jag får inte tala om i förväg vad tavlan föreställer, men jag har hållit på med den i ett par månader, säger Maximilian Svensson till NA.