Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arrangörerna Matilda Lindvall, Filip Nilsson och Johan "Red Top" Larsson från Saltet på Ringön. Samt Anna Bergman från konsthallen Järnhallen (näst längst till höger). Arkivbild: Thomas Johansson.

Mer mys och mindre musik på Ö-festen

Färre band och mer mys i det gröna. Lördag 2 september är det dags för Ö-festen, som gör sitt andra år.

Endagsfestivalen Ö-festen blev en publiksuccé förra året. Omkring 10 000 människor sökte sig till Ringön för att handla av områdets småföretagare, äta mat, lyssna på musik och se på konst. Lördag 2 september är det dags igen. Från klockan 12.00 blir det loppis, mat, vernissage, öppet hus och musik.

Barn får testa isskulptur

För barnen vankas det drakflygning, ett vikingaskepp och isskulptur.

– Just nu lastar vi av ett enormt isblock här. En kille som är skulptör ska visa barn hur man kan göra skulpturer i is. Alla barn som vill ska få testa, säger Filip Nilsson, en av tre projektledare på Saltet på Ringön.

Ett syfte med Ö-festen är att få alla olika verksamheter på Ringön att samverka och visa upp sig. Förra årets fest gav mersmak.

– I år är det dubbelt så många företag som är med och fixar, cirka 30 stycken. Festen ska berätta något om ön och den sköna blandning som är Ringön, säger Filip Nilsson.

Drar ner på antalet band

Han lyfter fram en stadsträdgård som årets roligaste tillskott.

– Vi har fått en jättejättefin trädgård mitt på gatan, där man kan köpa blommor plocka sallad, bara hänga och käka glass och dricka kaffe.

Däremot har arrangörerna valt att dra ner på antalet liveband.

– Ö-festen är ingen musikfestival. Det viktiga är att folk kommer till Ringön och tar del av verksamheten här, som däckfirmor och klädfabriker. Givetvis vill vi ha livemusik och käk också, men det får inte ta över, säger musikansvarige Johan "Red Top" Larsson.