Mer ös för Linnea Olsson

ANNONS
|

På första skivan Ah! för två år sedan skapade Linnea Olsson sitt sound nästan enbart med hjälp av sin egen röst och en cello, som loopades på ett speciellt sätt.

Den kombinationen gick hem hos kritikerna, men också hos Peter Gabriel som fick upp ögonen för den svenska artisten. Numera ingår hon i hans band och uppträder ofta som hans förband.

Mer rytmer

Men när Linnea Olsson nu är tillbaka med ett nytt album låter det lite annorlunda.

-Jag har nog tänkt mycket på hur jag vill känna när jag spelar live. Jag har saknat rytminslag, trummor, säger hon.

Det nya albumet Breaking and shaking ges ut den 15 oktober.

-Det är en ganska naturlig utveckling från förra skivan, jag ville ta det ett steg längre. Men cellon är fortfarande där.

Gabrielturné

Redan i november väntar nästa turnésväng med Peter Gabriel. Den forne Genesis-sångaren har fattat tyckte för Linnea Olsson och hennes cello. Hon fick chansen sedan kollegan Ane Brun tvingats ställa in.

ANNONS

-Så jag halkade in på ett bananskal på grund av ett avhopp. De har behållit mig. Det är ju en väldigt fet grej, säger hon.

Även den svenska sångerskan Jennie Abrahamson finns med i Peter Gabriels turnégäng och de brukar dela på möjligheten att agera förband för världsstjärnan med hits som Sledgehammer och Don't give up.

Större fanbase

Hon märker av det större intresset.

-Jag har fått en större fanbase, definitivt, och fått mer uppmärksamhet kring mitt artisteri. Det är ett bra stort fönster att synas i.

Hur ser framtiden ut, hur blir nästa skiva?

-Jag tänker fortfarande "skivor". Jag gillar att skapa en hel skiva, en samling låtar. Det blir lättare att skriva då när man har en bild av något och just nu känns det något mörkt, så jag tror att nästa skiva kommer att bli mörkare.

Fakta: Linnea Olsson

  1. Linnea Olsson från Halmstad solodebuterade som 28-åring för två år sedan med albumet Ah!. Hon har spelat mycket med Ane Brun och bland annat spela in en cover på Beyoncés Halo tillsammans.
  2. Nya albumet släpps Breaking and shaking ges ut den 15 oktober.
  3. I november ger hon sig ut på turné med Peter Gabriel, sedan väntar egen turné.
  4. Den 15 oktober har Linnea Olsson en releasekonsert på Södra Teatern i Stockholm.
ANNONS