Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arvingarna var sist ut i Andra chansen och får samma placering i finalen i Friends arena.

Melodifestivalen ska firas av folkligt

Fyra favorittippade bidrag tog sig vidare och nu är startfältet inför nästa veckas Melodifestivalsfinal komplett. Att Arvingarna återigen är sist ut följer en given formel, enligt festivalgeneralen Christer Björkman.

De som gått direkt till final i Melodifestivalen får se upp. När Andra chansens duellvinnare tar plats i startfältet har de spelats på radio och funnits på strömningstjänster bra mycket längre än de som gick direkt till final, något som kan öka deras chanser. Anna Bergendahl har till exempel just gått in som etta på Svensktoppen med sin "Ashes to ashes".

- Jag har fått min låt exponerad och man hoppas folk har lärt sig den litegrann. Men de som gick direkt till final har ju från början mer stöd eftersom de tog sig dit så jag tror att det tar ut varann, säger hon.

Tar ledigt

Den enda tidigare Andra chansen-deltagaren som vunnit finalen är Robin Stjernberg med "You" från 2013. Om någon av artisterna från årets upplaga kommer att lyckas ta sig hela vägen till seger vill ingen av dem sia om.

- Jag vågar inte tänka så långt alls. Jag är bara glad att jag är i final och hoppas att det går bättre den här gången. Nu vet jag att folk gillar låten, säger Lisa Ajax, som efter en känslosam duell mot Martin Stenmarck tog sig vidare med låten "Torn".

Anna Bergendahl kommer att ta ledigt och vila upp sig inför finalen.

- Jag tror det blir väldigt tufft eftersom det är hård konkurrens. Men jag är i final för andra gången i mitt liv och är bara så lycklig över det så nu måste jag njuta av varje sekund, säger hon.

Folklig låt sist

Lisa Ajax och Arvingarna tog sig vidare från samma delfinal via Andra chansen till finalen i Friends arena och verkar onekligen ha haft hård konkurrens i Lidköping. För att få ett dynamiskt startfält i finalen har Christer Björkman ännu en gång lagt Arvingarna sist.

- Vi har gjort så några gånger när det varit något väldigt folkligt och svenskt som vi märkt att alla går och nynnar på. Vi gjorde samma sak med Hasse "Kvinnaböske" Anderssons "Guld och gröna skogar" och vi tycker att det är en kul tradition om vi råkar ha en sådan låt, säger han.

"Tufft motstånd"

Arvingarna tror att de kan ha en fördel av att de inte ställt upp med en ballad utan sticker ut med ett snabbare tempo.

- Nu har man hört alla låtar ordentligt och fått lyssna in sig. Vår låt är bland de fartigaste så jag tror att den kommer passa bra in i finalen, säger Kim Carlsson.

TT: Tror ni att ni har vinstchans?

- Det är ett tufft motstånd. Jag vågar inte spekulera, men vi hoppas att folk gillar vår låt och fortsätter rösta, säger Casper Janebrink.

Rättad: I en tidigare version fanns ett fel gällande vilka som gick till Andra chansen från deltävlingen i Lidköping.