Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Mellotippning: Dessa går vidare från Ö-vik

I kväll är det dags! Mello-redaktionen tippar hur det går i Melodifestivalens fjärde deltävling.

Låt nummer 1

Blame it on the disco - TILL FINAL

Alcazar

Det går alldeles utmärkt att sjunga Stay the night till Blame it on the disco-refrängen, så lika är de. Spela roll! Det är helt omöjligt att få för mycket av Alcazars flakmoppedisco. Särskilt när de gör entré inuti en gigantisk discoboll. Borde i all rimlighets namn höftvicka sig direkt till Friends Arena.

     

Låt nummer 2

Fight me if you dare

I.D.A

Okej, många gnäller. Christer Björkman väljer FEL låtar. Och så får Allmänheten chansen att välja ut sitt bidrag till Melodifestivalen och resultatet blir det här. En fullständigt obeskrivligt usel Anouknärhonvarrock-styggelse som är så rötet producerad att hälften kunde vara nog. Christer Björkman framstår som ett geni.

      

Låt nummer 3

Hollow

Janet Leon

Lilla Londons lill-Beyonce jobbar bokstavligen i motvind när höstlöven blåser över scenen. Hon får heller inte mycket hjälp av låten som är en svårsjungen melodram med fin refräng men stillastående verser. Balettdramat i bakgrunden? Well, it ain’t helping … Sexa?

      

Låt nummer 4

Raise your hands - TILL ANDRA CHANSEN

Ammotrack

Hojjar, oljiga jeansvästar, mikrofonstativ med fälgar som botten, nitklädda nävar i luften, trummis i bar över, ylande gitarrsolo, backdrop i korrugerad plåt. Och en rätt fet boogiewoogiemetal-låt med grymt grundsväng. Mötley Crüe tappade just förstaplatsen i hårdrocksklysch-VM.

       

Låt nummer 5

Hela natten

Josef Johansson

Låten biter sig fast och tippningen hade varit enkel om det inte vore för en sak: Josef Johansson. Dels är han helt okänd, dels gör han absolut ingenting för att det inte ska förbi på det viset. Vilsen på gränsen till livrädd på repen. Diggar vi pojklik charm? Hm.

     

Låt nummer 6

Ta mig - TILL ANDRA CHANSEN

Linda Bengtzing

Melloproffset Bengtzing släpper helt buggbakgrunden och satsar på … ja, vad satsar hon på egentligen? Hyperventilerande syntpop? Ja, typ. Hon gör låten så bra det går såklart, men den där för tävlingen typiska känslan av Skara-modernt går inte att skaka av sig. Fräsigt nog för avancemang ändå?

          

Låt nummer 7

En himmelsk sång

Ellinore Holmer

Glada Hudiks bästa sångfågel lever sin barndomsdröm i festblåsa och smäktande dundersmörig ballad. En ballad som dessvärre trycker bromsen i botten samtidigt som den sliter i handbromsen till totalt stopp. Svårtippat.

          

Låt nummer 8

Natural - TILL FINAL

Anton Ewald

Lyssna på det här då: I år ska Anton Ewald sjunga! Klarar han det? Jovars! Vilket gör det helt officiellt: Anton Ewald, snubben som har allt. Natural är något snårigare än Begging men ändå fullt tillräckligt poppig och livsbejakande för att snärta sig vidare till final.