Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Mellostjärnan ställer in alla intervjuer

Jon Henrik Fjällgren är klar för final i Melodifestivalen. Men nu ställer han in alla intervjuer inför finalen. Samtidigt pratar han ut om vännens död och sin egen diagnos.

 

Jon Henrik Fjällgren kom tvåa i Melodifestivalen 2015, och senast gick han vidare till final från den sista deltävlingen i Skellefteå. 

Lider av stressyndrom

Inför tävlingarna valde han att helt avstå från intervjuer i medierna, och berättade på sociala medier om en tuff tid och om att han diagnosticerats med PTSD, post-traumatiskt stressyndrom.

"För en månad sedan började jag att tappa minnet och få tunnelseende. Jag drabbades av yrsel och benen bar mig knappt längre. Jag förstod inte alls vad som höll på att hända mig. Varje natt vaknade jag med ett ryck som gick över till panikattack och slutade med ångest", skrev han bland annat på Instagram.

Vännen dog

Och det skulle inte bli lättare för Jon Henrik Fjällgren när han fick beskedet att en av hans närmaste vänner hade avlidit. Därför väljer han nu att helt avstå från intervjuer inför helgens finaltävling. 

Jon Henrik Fjällgrens pressansvariga uppger till Expressen att artisten mår bra, men att han inte klarar av att ställa upp på intervjuer på grund av sin diagnos.