Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fab Freddie och David Lindgren. Arkivbild.

Mellos manus kritiseras hårt

Efter halva tävlingen är kritiken stark: Melodifestivalens manus håller inte. På sociala medier och i nöjeskrönikor sågas de platta skämten och öppningsnumren.

Expressens krönikör Anders Nunstedt skriver att programledaren David Lindgren och hans sidekick Fredrik "Fab Freddie" Svensson helt saknar samspel. Nunstedt tycker att SVT borde skämmas för att de ha gett Fab Freddie "skitmaterial" att jobba med.

I Aftonbladet har flera komiker kommenterat manuset, Josefin Johansson är en av dem.

- Det blir alltid ett problem när en människa ska säga något och några andra ska skriva det. Det är inte alltid de har samma röst och det kanske är det som är besväret. Jag vet inte hur mycket David har jobbat med manusförfattarna men det tar en liten stund att komma in i varandras röster. Jag tror det är det som har gått lite snett, säger hon till tidningen.

SVT håller inte med om kritiken. De är nöjda med årets manus och har en tydlig linje med vad de vill uppnå, menar projektledaren Anette Helenius.

Samtidigt ryter tävlingsproducenten Christer Björkman ifrån mot det näthat som riktats mot David Lindgren och Fab Freddie.

- Hatare, vad är det för fel på er? Alltså lägg av, vad är det för fel på folk? Skaffa er ett liv, på riktigt. Jag blir tokig, säger han till Expressen och tillägger att de båda programledarna stöttas av produktionen vid behov.