Melanders virala succéer drivna av sorg

Sven Melander ligger bakom en rad virala succéer på Facebook det senaste halvåret. I klipp efter klipp talar han klarspråk om hur han ser på sakernas tillstånd – men det är inte publikens gensvar som driver honom.

ANNONS
|

–Sammanfattningen av vad jag gjort på Facebook handlar om sorg, säger Sven Melander i en intervju med Svenska Dagbladet.

–Folk tycker jag är en rolig jävel men i själva verket är jag en djupt sorgsen människa. Jag sörjer ett samhälle som var på väg att bli lysande. Så blev det inte. För den generation vänster som jag tillhör innebär det ren och skär sorg.

Tog fart förra året

Melanders virala karriär tog fart i augusti förra året när han tog artisten Zara Larsson i försvar.

Larsson hade fått ta emot stora mängder kritik och hat för sitt utspel om att hon hatar killar, som kom sedan en kvinna rapporterat att hon våldtagits under Larssons konsert på Bråvallafestivalen.

ANNONS

Klippet har visats över fyra miljoner gånger på Facebook, där Sven Melander nu har över 100000 följare.

Sågar SD-toppars utspel

Ett klipp som lades upp i måndags, där Melander kallar SD-politikerna Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson för landsförrädare på grund av deras debattartikel i Wall Street Journal, har redan över en miljon visningar.

De två riksdagsledamöterna skrev bland annat att USA:s president Donald Trump hade rätt om Sverige.

–Det jag reagerade på var deras kryperi inför denna lögnare till president. Att gå ut och prata skit om Sverige i ett annat land är som att heja på Norge i skidor. Det är där skämtet ligger.

Se klippet nedan:

ANNONS