Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tina Mehrafzoon och Adam Pålsson. Pressbild.

Mehrafzoon och Pålsson leder P3 Guld

Veteranen Tina Mehrafzoon och programledardebutanten Adam Pålsson ska leda P3 Guld-gala ihop.

Musikjournalisten Tina Mehrafzoon är programledare för musikgalan P3 Guld för fjärde året i rad. Den här gången får hon sällskap av en färsking i sammanhanget: skådespelaren Adam Pålsson. Han har visserligen varit prisutdelare på galan, men i rollen som programledare är han ny.

- Jag blev oerhört förvånad och smickrad när jag fick frågan! Jag kände bara: "Åh, ni har sett mig och kartlagt min musikkonsumtion, förstått hur viktig musiken är i mitt liv!", säger han till TT.

Känns tryggt

Pålsson, som själv har sjungit i popband och framöver spelar huvudrollen i Hannes Holms kommande film om Ted Gärdestad, tackade ja till uppdraget "lite utan att reflektera över vad det innebar". Därför är han glad att ha Tina Mehrafzoon vid sin sida.

- Det känns otroligt tryggt att gå bredvid henne, hon guidar både mig och alla svenska musikälskare genom ny musik. Men det är inte vi som har huvudrollerna på den här galan, utan det är det gångna årets musik, säger han.

Enligt programledarna kan publiken vänta sig en "värdig, storslagen och mäktig" show.

- Galan är vårt sätt att hylla den musik som kommit under året och verkligen plocka fram det som vi tror på i framtiden. Och jag är så glad att jag ska få göra det här med just Adam. Han har så mycket hjärta i det han gör, och just därför blir det så bra. Han tar galan på allvar, säger Tina Mehrafzoon.

Bra musikår

Hon beskriver 2017 som ett bra musikår med många starka skivsläpp, en svensk hiphop som fortsätter att utvecklas och många unga artister som tar plats.

- Festivalsäkerheten har också varit på tapeten i år, och där tror jag att vi kommer att se ett förändrat tänk från arrangörshåll framöver. Vi ser också att musiken flyttar ut från scenerna och in i böcker, dokumentärer och filmer.

Galan arrangeras på Partille arena utanför Göteborg den 20 januari och direktsänds i P3 och SVT.