Filmregissören Steve McQueen vill se fler kvinnliga kritiker. Arkivbild.
Filmregissören Steve McQueen vill se fler kvinnliga kritiker. Arkivbild.

McQueen: "Manliga kritiker missar poängen"

ANNONS
|

Steve McQueens kvinnocentrerade thriller "Widows" har mötts av mestadels mycket positiva filmrecensioner. Regissören, som tidigare gjort tunga dramer som "Hunger" (2008) och den Oscarsvinnande "12 years a slave" (2014) är dock perplex över mottagandet från de manliga kritiker som har sett filmen.

- De missar den främsta poängen. Det har varit det mest intressanta med reaktionerna hittills, att män är lite tondöva för vissa aspekter av feminism. Det har varit mycket upplysande för mig", säger Steve McQueen i en intervju med Independent.

ANNONS

"Widows" handlar om fyra sinsemellan mycket olika kvinnor som tvingas samarbeta sedan deras kriminella män dödats och lämnat dem med stora skulder. Manliga kritiker har lyft fram filmens spänningskvalitéer men inte fördjupat sig i de tidigare så undervärderade kvinnornas uppseendeväckande samarbete.

- Män har gillat filmen för att den är en thriller, men jag tror att kvinnor gillar den för att de får se sig själva för första gången i situationer som de aldrig sett sig i förut säger McQueen i intervjun.

"Widows" får svensk biopremiär 16 november.

TT

ANNONS