Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Deltagaren Matice Kamara var den som fick lämna "Idol". Arkivbild.

Matice Kamara fick lämna "Idol"

Efter att ha kanaliserat Jay-Z i "Empire state of mind" fick deltagaren Matice Kamara, som hängde löst förra veckan, lämna "Idol".

Kvällens tema i "Idol" var duetter och de tio deltagarna fick para ihop sig två och två. Men det var inte förrän sista paret, Kadiatou Holm Keita, 17, och William Segerdahl, 16, sjöng ”For you” av Rita Ora och Liam Payne som juryn vaknade till. Efter framträdandet fick paret stående ovationer och juryn lovordade deras insatser.

- Det här är magiskt och Kadiatou vad är det för saga vi ser?, sade Alexander Kronlund.

Enligt juryn var det enda framträdandet som kändes som att det hörde hemma i en "Idol"-final i Globen.

- Du ger kärlek värme och manlighet och du växer i närvaro av Kadiatou, sade Kishti Tomita till William Segerdahl.

Tua Selge fick däremot hård kritik av juryn, som dock poängterade att hon hade den svåraste delen i duetten "One" med William Stridh.

- Jag fick ingen bra kritik alls, sade 17-åringen i tårar efter juryns utlåtanden.

- Du får inte vara för hård mot dig själv. Dessutom är det inte juryn som bestämmer, utan tittarna där hemma, tröstade programledaren Pär Lernström.

Matice Kamara och Ki Soe var de två deltagare som låg sämst till när tittarna lagt sina röster. Båda har hängt löst tidigare och Matice har sagt till TT att han borde ha åkt ut förra veckan eftersom han tappade text.

- Missförstå mig inte nu, jag är jätteglad att jag är kvar, men jag borde ha åkt hem förra veckan. Jag var sämst, jag tabbade mig fruktansvärt, det får inte ske på en sådan här nivå, sade han.