Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Wokad lövbiff med nötter och blandade grönsaker

Lövbiff är kanske inte världens roligaste köttbit, men strimlad i wok är den perfekt.

För 4 personer, 25 minuter

600 g lövbiff

500 g hemskurna wokgrönsaker

1 msk thailändsk röd curry

1 dl mango chutney

2 msk rapsolja

1 tsk sesamolja

1 msk soja

1-2 msk vatten

salt

Att äta till:

ris

blandade blad

Gör så här:

1. Strimla köttet och sätt på riset. Skala och skär grönsakerna i mindre bitar eller skivor. Hetta upp en stekpanna och slå i hälften av både raps- och sesamolja. Börja med att steka köttet under omrörning. Krydda med thailändsk röd curry och vänd köttet hela tiden. Lyft ur efter en minut och håll varm på riskastrullen.

2. Slå i resten av oljorna i pannan och snabbstek de hårda grönsakerna som morot, minimajs och paprika under ständig omrörning.

3. Efter någon minut tillsätt rödlök, champinjoner och nötter. Därefter åker köttet tillbaka i pannan tillsammans med mango chutney, soja, vatten och en nypa salt. Vänd runt och servera med ris och blandade blad.