Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Wajes Chicken Thai

4 portioner


*800 g kycklingbröst
*matolja till stekning
*3 dl vispgrädde
*2 dl mjölk
*torkade chiliflakes eller cayennepeppar, salt
*blandad sallad, cirka 125 g
*jasminris
*Marinad
*3-4 msk hot chili sås, thailändsk
*1-2 msk ostronsås, thailändsk
*1 msk matolja
*3 vitlöksklyftor
*2 cm färsk ingefära, riven eller finhackad
*1 tsk worchestersås
*1 tsk soja
*8 droppar sesamolja
*saften av 1D4 citron

Blanda marinaden.
Skär kycklingen i strimlor eller bitar och lägg dem i marinaden att dra minst en timme.
Stek kycklingen med matolja ett par minuter. Salta och peppra. Häll på mjölk och grädde. Låt koka ca 3-4 minuter, smaka av med chiliflakes och salt.
Servera med sallad och jasminris.

Vintips: fruktigt fylligt vitt, exempelvis Torres gew/Riesl nr 6055 73kr