Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vildsvinsragu

Vildsvin i gryta är gott. Det magra köttet ger en mustigare och festligare ragu.

För 4 personer, 40 minuter

700 g vildsvin, karré eller stek

1 gul lök

1 tsk hackad rosmarin

1 tsk hackad timjan

2 msk hackad persilja

2 lagerblad

1 påse rotfruktsblandning, ca 550 g

2 dl madeira

2 dl vatten

1 msk tomatpuré

1 msk kalvfond

1 tsk soja

1/2 msk majsstärkelse + 1 msk vatten

4 msk lingon

smör och rapsolja

salt och peppar

Att äta till:

helstekt potatis

blandade salladsblad

vinbärsgelé

Gör så här:

1. Skär köttet i mindre långsmala bitar. Finhacka den gula löken, rosmarin, timjan och persilja. Bryn köttet i lika delar smör och rapsolja i stekpanna. Ta upp köttet med hålslev och lägg det i en gryta eller kastrull.

2. Bryn rotfruktsblandningen i samma fett som köttet och lyft även över det till grytan med hålslev. Tillsätt vatten, vin, fond, rosmarin, timjan, persilja, lagerblad och tomatpuré. Sjud allt i 15 minuter eller tills köttet är mört.

4. Red av ragun med majsstärkelse. Låt den sjuda fem minuter till och smaka av med soja, salt och peppar. Strö över hela lingon och bjud helstekt potatis, sallad och gelé till.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.