Våga lever på nästa bjudmiddag

ANNONS
|

–Många har kanske inte upplevt hur gott en riktigt tillagad gödkalvlever smakar, säger Mannerström apropå en ny undersökning om vilken mat svenskarna helst inte vill bli bjudna på vid en middag.

Lever är den rätt som väcker de flestas (13 procents) invändningar, följd av pölsa/palt (10 procent) och blodpudding/blodkorv (7 procent). Även vita bönor/bruna bönor dissas av 7 procent av drygt 700 tillfrågade.

Mannerström är inte så förvånad över undersökningsresultaten, bortsett från uppgiften om att tre procent tackar nej till skaldjur.

–Får man riktiga skaldjur är det ju alltid populärt. Åtminstone här på västkusten, säger kocken som driver berömda Sjömagasinet i Göteborg.

ANNONS

Mannerström har sällan blivit bjuden på dålig mat.

–Men visst händer det att någon försöker att göra sig till och då slår knut på sig själv ett par tre gånger så att det blir fel.

Mannerström understryker att tillagningen och kocken betyder mycket.

–Man kan ju bli bjuden på en Boeuf Bourgogne som är förfärlig och en som är rena himmelriket, konstaterar han.

ANNONS