Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tortillas med mexikansk köttfärsröra

Gå förbi tacohyllan nästa gång. Det är hur enkelt som helst att fixa eget fredagsmys.

För 4 personer, 35 minuter

Till bröden:

6 dl vetemjöl + 2 dl majsmjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk salt

2 dl vatten

3 msk rapsolja

Till köttfärsen:

500 g ren nötfärs

1/2 gul lök

1 vitlöksklyfta

1/2 tsk finhackad chili

1 tsk paprikapulver

2 msk tomatpuré + 1/2 dl vatten

3-4 kvistar färsk oregano

1 tsk salt

2 msk rapsolja

Tillbehör:

ost

gräddfil

Gör så här:

1. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Slå i vatten och olja och arbeta samman till en slät deg. Knåda ihop på arbetsbänken och dela den i 15 lika stora bitar som kavlas ut till tunna kakor. Grädda dem i drygt två minuter i ganska het stekpanna utan extra fett. Håll koll så bröden inte hinner bli brända. Färdiga tortillas hålls varma under bakduk.

2. Finhacka gul lök och riv vitlöksklyftan. Ta bort frön och stjälk från chilin och finhacka. Grovhacka oreganon. Blanda ned allt med köttfärs, paprikapulver och salt. Hetta upp en stekpanna och stek blandningen så att den får en lätt grynig konsistens. Tillsätt tomatpuré och vatten. Rör om så att allt blandar sig. Servera med bröd, ost och gräddfil.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.