Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Torsk på danska.

Torsk på danska

Stekt torsk med remouladsås

För 4 personer, 25 minuter

600 g torskfilé

3 msk vetemjöl

1 ägg

1 dl ströbröd

salt och vitpeppar

smör och rapsolja

Till remouladsåsen:

1 dl inlagda pickelsgrönsaker

1 1/2 msk inlagd kapris

1 tsk lag från kaprisburken

2 dl crème fraiche, gärna lätt

1 dl majonnäs, gärna lätt

1 msk vitvinsvinäger

1 tsk curry

1/2 tsk torkad dragon

1 msk hackad gräslök

salt och vitpeppar

Att äta till:

kokt potatis

blandade blad

gurka

citron

Gör så här:

1. Hacka pickels och kapris i matberedaren. Blanda med crème fraiche och majonnäs. Smaksätt med dragon, curry, gräslök, kaprislag, vinäger, salt och vitpeppar.

2. Salta, peppra och panera fisken i ordningen: vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Stek i medelvarm panna i lika delar smör och olja, cirka två minuter per sida, något längre om fisken är grov. Den ska få en frasig yta utan att bränna, vilket kräver att man steker i omgångar och stannar kvar vid spisen och håller koll.

3. Låt dem rinna av på hushållspapper och servera sedan direkt. Remouladsås, blandade blad, gurka, citron och kokt potatis är bästa tillbehören.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.