För 4 personer, 20 minuter
Till soppgrunden:
1 1/2 liter vatten
1 selleristjälk
1 gul lök
2 limefrukter
1 msk färskriven ingefära
3 msk konc. kycklingfond
Till räksoppan:
3 msk citrongräs, finhackat
1 msk fisksås
1 msk rostad chilipasta eller finhackad färsk chili
15-20 champinjoner
300 g skalade räkor
1 kruka färsk koriander
Gör så här:
1. Hacka selleri och gul lök. Riv det yttersta skalet från väl rengjorda limefrukter och pressa sedan ut saften. Skala och riv ingefäran. Koka upp vatten och tillsätt allt som ingår i soppgrunden. Koka fem minuter och sila.
2. Stöt citrongräset, dra bort det yttersta lagret och hacka resten riktigt fint. Skiva svampen och hacka koriandern grovt. Rostad chilipasta kan ersättas med finhackad färsk chili.
3. Lägg citrongräs, svamp och chili i en kastrull. Slå på soppgrunden och fisksås, och koka allt ett par minuter. Avsluta med koriander och räkor.