4 portioner, 20 min + marinering över natten
Släng kycklingen i marinad kvällen innan, så blir den fantastiskt mör och saftig. En spännande tomatsås sätter sting på det hela.
500 g innerfilé av kyckling
olivolja
Marinad:
2-3 lime
2 tsk spiskummin
1/2 tsk gurkmeja
1 msk hackad färsk koriander
1 msk hackad färsk mynta
salt
Tomatsås:
1 rödlök, strimlad
1 vitlöksklyfta, hackad
2 msk olivolja
1 msk flytande honung
1 msk balsamvinäger
1 burk passerade tomater
1 tsk kanel
1-2 tsk chipotlepasta (finns i tacohyllan)
rivet citronskal
salt
Tillbehör:
mjuka tacobröd
strimlad isbergssallad
ev fetaost
Rör ihop samtliga ingredienser till marinaden i en skål. Strimla kycklingen och vänd ner i marinaden, täck med plastfolie och ställ i kylen över natten.
Mjukfräs rödlök och vitlöken i olivolja. Häll på honung, vinäger och tomater. Tillsätt kanel, chipotlepaste och rivet citronskal. Låt puttra ihop under lock medan du fixar resten.
Ta upp kycklingen ur marinaden och låt rinna av. Stek kycklingen i olivolja i inte alltför het panna tills den blir genomstekt.
Servera kycklingen i värmda mjuka tacobröd med tomatsås, strimlad sallad och kanske lite smulad fetaost.