Tacos med limemarinerad kyckling och het tomatsås

ANNONS
|

4 portioner, 20 min + marinering över natten

Släng kycklingen i marinad kvällen innan, så blir den fantastiskt mör och saftig. En spännande tomatsås sätter sting på det hela.

500 g innerfilé av kyckling

olivolja

Marinad:

2-3 lime

2 tsk spiskummin

1/2 tsk gurkmeja

1 msk hackad färsk koriander

1 msk hackad färsk mynta

salt

Tomatsås:

1 rödlök, strimlad

1 vitlöksklyfta, hackad

2 msk olivolja

1 msk flytande honung

1 msk balsamvinäger

1 burk passerade tomater

1 tsk kanel

1-2 tsk chipotlepasta (finns i tacohyllan)

rivet citronskal

salt

Tillbehör:

mjuka tacobröd

strimlad isbergssallad

ev fetaost

ANNONS

Rör ihop samtliga ingredienser till marinaden i en skål. Strimla kycklingen och vänd ner i marinaden, täck med plastfolie och ställ i kylen över natten.

Mjukfräs rödlök och vitlöken i olivolja. Häll på honung, vinäger och tomater. Tillsätt kanel, chipotlepaste och rivet citronskal. Låt puttra ihop under lock medan du fixar resten.

Ta upp kycklingen ur marinaden och låt rinna av. Stek kycklingen i olivolja i inte alltför het panna tills den blir genomstekt.

Servera kycklingen i värmda mjuka tacobröd med tomatsås, strimlad sallad och kanske lite smulad fetaost.

ANNONS