För 4 personer, 20 minuter
400 g tortellini med karljohansvampfyllning
300 g laxfilé
200 g skalade räkor
2 avokado
smör och rapsolja
Till såsen:
2 dl grädde
2 dl vatten
1 dl torrt vitt vin
1 msk konc. kycklingfond
1 msk majsstärkelse + 1 1/2 msk vatten
salt och peppar
Gör så här:
1. Skär laxen i bitar med ungefär tre centimeters sida. Dela avokadon, ta bort kärnorna och skeda ur fruktköttet. Skär i bitar.
2. Koka tortellinin i saltat vatten. Kolla på förpackningen så de inte blir överkokta.
3. Koka upp vatten, grädde och vin. Tillsätt kycklingfond och red med majsstärkelse löst i vatten till krämig konsistens. Sjud i fem minuter, salta och peppra.
4. Stek laxbitarna i lika delar smör och rapsolja.
5. Låt pastan rinna av i durkslag. Fördela den på tallrikar och ringla sås över. Toppa med lax, räkor och avokado.