Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Svampfyllda tortellini med lax, räkor och avokado

Stor kastrull, mycket vatten, salt och full koll på koktiden är vad som gäller för lyckat pastakok. Här är det svampfyllda tortellinis som åker i grytan och bjuds med både räkor, lax och avokado.

För 4 personer, 20 minuter

400 g tortellini med karljohansvampfyllning

300 g laxfilé

200 g skalade räkor

2 avokado

smör och rapsolja

Till såsen:

2 dl grädde

2 dl vatten

1 dl torrt vitt vin

1 msk konc. kycklingfond

1 msk majsstärkelse + 1 1/2 msk vatten

salt och peppar

Gör så här:

1. Skär laxen i bitar med ungefär tre centimeters sida. Dela avokadon, ta bort kärnorna och skeda ur fruktköttet. Skär i bitar.

2. Koka tortellinin i saltat vatten. Kolla på förpackningen så de inte blir överkokta.

3. Koka upp vatten, grädde och vin. Tillsätt kycklingfond och red med majsstärkelse löst i vatten till krämig konsistens. Sjud i fem minuter, salta och peppra.

4. Stek laxbitarna i lika delar smör och rapsolja.

5. Låt pastan rinna av i durkslag. Fördela den på tallrikar och ringla sås över. Toppa med lax, räkor och avokado.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.