Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Strimlad lövbiff med chili.

Strimlad lövbiff med chili

Lövbiff är en perfekt råvara mitt i veckan. Köttet går snabbt att laga och det är lätt att variera och med tillbehör och kryddning.

För 4 personer

25 minuter

600 g lövbiff

100 g färska champinjoner

1 gul lök

smör och rapsolja

1-2 tsk torkad, flisad chili

2 dl grädde

2 dl vatten

1 bunt grön sparris

1 msk konc. kalvfond

1 msk fransk senap (dijon-typ)

1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

salt och svartpeppar

1 msk strimlad basilika

Att äta till:

400 g torkad pasta

blandade blad

extra chili

Gör så här:

1. Se till att saltat vatten kommer på spisen. Lägg i pasta.

2. Strimla lövbiffarna. Skär champinjonerna i skivor och skala samt hacka den gula löken. Bryn köttet i lika delar smör och rapsolja i ganska het panna. Sänk värmen efter någon minut och tillsätt svamp och lök. Låt allt blandas under en dryg minut.

3. Tillsätt hälften av chilin, mängd efter egen smak, och rör ned grädde och vatten. Låt allt koka upp, lägg i sparris skuren i bitar samt kalvfond och senap. Koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten. Sänk värmen och sjud i 5 minuter. Smaka av med salt, svartpeppar och färsk basilika.

4. Servera med den färdiga pastan och blad. Toppa gärna med extra chili.

Dan Strandqvist/TT

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.