Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Stekt makrill med chili, ingefära och vitlök

En thailändsk rätt som alltid varit populär hos gästerna på Lasse-Maja. Oftast har Richard Waje fångat makrillen själv, för han är noga med att den ska vara pinfärsk.

4 portioner

30 minuter

4 makrillfiléer à 150 g

75 g smör

4 röda chilifrukter

3 cm färsk ingefära

4 vitlöksklyftor

2 msk hackad persilja

salt

Till servering: jasminris, koriander och limeklyftor

Sätt ugnen på 220°.

Skiva chilifrukterna tunt och strimla ingefäran. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Fräs upp smöret i en kastrull. Lägg i chilifrukt, ingefära och vitlök. Låt fräsa tills de är lite brynta. Lägg i persiljan på slutet.

Lägg makrillen i en ugnsfast form. Salta. Häll kryddsmöret över makrillen. Stek makrillen i ugnen i 6 minuter.

Servera makrillen med jasminris, koriander och limeklyftor.