Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Sockersöta nektariner med punsch

Sjud nektariner med socker och rom i en panna. Utmärkt dessert som är lätt att förbereda.

4 personer

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

4 nektariner eller persikor

2 msk vatten

½ dl strösocker

4 msk punsch

Vanilj och citronkräm:

2 dl crème fraiche

1 msk florsocker

1 tsk finrivet citronskal

1 tsk vaniljsocker

Dela nektarinerna på mitten och pilla loss kärnorna. Skär i klyftor och lägg i en panna tillsammans med vatten, socker och punsch. Låt nektarinerna bli mjuka och sockret koka samman i ca 5 minuter. Blanda crème fraiche direkt i bunken med florsocker, citronskal och vaniljsocker. Rör såsen slät och servera till den ljumna frukten.