Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Snabbt och hett

En het skaldjursoppa med asiatisk kryddning är lätt att laga och underbar att värma sig med.

Asiatisk skaldjurssoppa

För 4 personer, 20 minuter

1 liter vatten

2 tärningar fisk- eller grönsaksbuljong

1 limefrukt

1 msk finhackad, färsk ingefära

1 tsk finhackad röd chili

1 msk brun farin

1/2 tsk thailändsk röd curry

1 krm sambal oelek

100 g små broccolibuketter

50 g fint tärnad morot

50 g färska champinjoner

4-5 kvistar färsk koriander

1 tsk fisksås alt. salt

300 g kokade skaldjur, räkor, kräftstjärtar eller musslor

Gör så här:

1: Koka upp vattnet och smula i buljongtärningarna. Tvätta limen och riv bort det yttersta gröna skalet. Pressa ur saften och tillsätt både rasp och saft till soppgrunden. Dela broccolin i små buketter, skala och tärna moroten och skiva svampen.

2: Smaksätt grunden med finhackad ingefära och chili, brun farin och thailändsk röd curry. Låt sjuda i fem minuter. Tillsätts sambal oelek i små omgångar, smaka av tills styrkan känns rätt. Lägg i 1/2 matsked hackad färsk koriander samt grönsakerna och sjud ytterligare i 3-4 minuter. Smaka av med fisksås eller salt.

3: Fördela skaldjuren i portionsskålar och slå soppa och grönsaker över. Garnera med färsk koriander.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.