Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Smakrikare ris

Smakrikare ris

Lättstekt ris är en smakfull vardagsgrund som vi nästan missat helt på våra breddgrader. Nu ändrar vi på det och blandar riset med grönsaker i pannan. Sedan toppar vi allt med kyckling och svamp.

Kyckling med stekt grönsaksris

För 4 personer, 35 minuter

600 g benfri kyckling

1 tsk paprikapulver

smör och rapsolja

salt och peppar

Till grönsaksriset:

3 dl fullkornsris

5-6 dl vatten + 1 tärning grönsaksbuljong

1 röd paprika

1/2 zucchini

1/2 purjolök

Att äta till:

150 g färska champinjoner

gröna bönor

flingsalt och olivolja med citronsmak

Gör så här:

1. Koka riset i grönsaksbuljong. Skär under tiden paprika, zucchinin samt purjolök i små bitar.

2. Skiva och stek svampen i lika delar smör och rapsolja. Krydda med salt och peppar. Ta upp svampen och fortsätt med kyckling skuren i centimetertjocka skivor. Krydda med paprikapulver, salt och peppar. Ta upp och håll svamp och kött varma.

3. Stek ris i samma panna, gärna i samma fett. Tillsätt grönsakshacket och stek ihop under omrörning någon minut. Lägg upp riset som grund och toppa med kyckling och svamp. Salta lätt med flingsalt och droppa över olivolja med citronsmak. Gröna bönor eller någon annan varm grönsak är gott till.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.