Sillsallad till midsommar

ANNONS
|

Sillsallad till midsommar

För 4 personer

30 minuter

250 g avrunnen matjessill (2 burkar)

300 g borstad färskpotatis

2 ägg

1 liten rödlök

1/2 huvud isbergssallad

2 tomater

1/2 gurka

10 rädisor

Till dressingen:

2 dl gräddfil

2 msk majonnäs

3 msk finhackad gräslök

salt

Gör så här:

1. Borsta potatisen helt ren. Det gör inget om lite av skalet sitter kvar. Koka potatisen varsamt i lättsaltat vatten i cirka 15 minuter. Kolla noga med sticka, färskpotatis blir klar snabbare än vinterpotatis. Låt den kokta potatisen svalna och skär den sedan i tärningar.

2. Skär matjessillen i mindre bitar, cirka 1 1/2 centimeter i fyrkant. Hårdkoka och skär upp äggen. Skär rödlöken i vackra ringar. Dela rädisorna i halvor. Skölj och riv isbergssalladen. Skär tomaterna och gurkan i bitar. Blanda sedan sillen med potatis, grönsaker och ägg.

ANNONS

3. Blanda gräddfil med lite majonnäs, som gör dressingen stabilare. Rör ner dressingen i sillsalladen. Smaksätt med hackad gräslök och en nypa salt. Lägg upp salladen i en skål eller på djupa tallrikar. Garnera med gräslök.

ANNONS