Sillsallad till midsommar
För 4 personer
30 minuter
250 g avrunnen matjessill (2 burkar)
300 g borstad färskpotatis
2 ägg
1 liten rödlök
1/2 huvud isbergssallad
2 tomater
1/2 gurka
10 rädisor
Till dressingen:
2 dl gräddfil
2 msk majonnäs
3 msk finhackad gräslök
salt
Gör så här:
1. Borsta potatisen helt ren. Det gör inget om lite av skalet sitter kvar. Koka potatisen varsamt i lättsaltat vatten i cirka 15 minuter. Kolla noga med sticka, färskpotatis blir klar snabbare än vinterpotatis. Låt den kokta potatisen svalna och skär den sedan i tärningar.
2. Skär matjessillen i mindre bitar, cirka 1 1/2 centimeter i fyrkant. Hårdkoka och skär upp äggen. Skär rödlöken i vackra ringar. Dela rädisorna i halvor. Skölj och riv isbergssalladen. Skär tomaterna och gurkan i bitar. Blanda sedan sillen med potatis, grönsaker och ägg.
3. Blanda gräddfil med lite majonnäs, som gör dressingen stabilare. Rör ner dressingen i sillsalladen. Smaksätt med hackad gräslök och en nypa salt. Lägg upp salladen i en skål eller på djupa tallrikar. Garnera med gräslök.